caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Kanie w cieście naleśnikowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tego nie da się opisać, po prostu trzeba ich spróbować

Kanie w cieście naleśnikowym

Składniki:

Kanie w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Kanie w cieście naleśnikowym
Kapelusze oczyścic. Od strony blaszek posypać solą i pieprzem. Z mleka, mąki i jaja przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Dodać do niego majeranek i dokładnie wymieszać. Obtaczać każdy kapelusz w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Jesli chcemy to kapelusze mozemy przekroic na pół lub na ćwiartki.