pieguska

pieguska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Kanie w cieście wg pieguska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na przyrządzenie kani

Kanie w cieście wg pieguska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanie w cieście wg pieguska

 

Sposób przygotowania:

Kanie w cieście wg pieguska
Kanie oczyszczamy, myjemy. Jajko wbijamy na talerz i dodajemy do niego mąkę oraz mleko. Jeżeli cisto okaże się zbyt gęste można dodać większą ilość mleka. Roztrzepujemy składniki widelcem do chwili uzyskania jednolitej konsystencji. W tak powstałym cieście obtaczamy całe kanie. Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju lekko przyrumieniając je z obu stron. Można je podawać z chlebem lub ziemniakami.
Kanie w cieście wg pieguska
Potrzebne będzie jajko, mąka oraz odrobina mleka
Kanie w cieście wg pieguska
Jajko i mąkę roztrzepujemy widelcem aż uzyskamy jednolitą papkę
Kanie w cieście wg pieguska
Kanie należy umyć i oczyścić, obciąć nóżkę
Kanie w cieście wg pieguska
Tak przygotowane kanie smażymy do czasu aż się zarumienią

Tagi:

jajko jajka