Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kanie w piwnym cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kanie to bardzo smaczne grzyby

Kanie w piwnym cieście

Składniki:

Kanie w piwnym cieście

 

  • 4 kapelusze kań,
  • 1 duże jajko,
  • 2-3 łyżki mąki,
  • 0,5 szklanki piwa jasnego,
  • 4 łyżki masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Kanie w piwnym cieście
Kapelusze grzybów oczyścić, sparzyć wrzącą wodą z dodatkiem soli, ostudzić, osuszyć na papierowym ręczniku. Białko z jajka ubić na sztywną pianę, wymieszać z żółtkiem. Następnie dodać przesiana mąkę, piwo, szczyptę soli i delikatnie wymieszać. Grzyby zanurzać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym maśle.

Tagi:

jajko piwo jajka