sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kantyczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki, smaczny w sam raz na rodzinną uroczystość:)

Kantyczka

Składniki:

Kantyczka

 

  • 2,5 szkl. mąki
  • 1,5 kostki margaryny
  • 8 jajek
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 0,5 szkl. maku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • dżem morelowy

 

Sposób przygotowania:

Kantyczka
margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodawać po jednym żółtku. później wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. z białek ubić pianę i dodać do masy. Wyrobić ciasto i podzielić go na 3 równe części. do jednej porcji dodać mak, do drugiej kakao a trzeciej 2 łyżki mąki. Na blachę ułożyć ciasto makowe potem biszkopty na nie dżem, póżniej ciasto kakaowe, biszkopty, dżem, na wierzch ciasto białe. po upieczeniu udekorować masą lub tylko cukrem pudrem. Smacznego!