pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapelusze podgrzybów marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

podgrzybki marynowane lekko kwaśne

Kapelusze podgrzybów marynowane

Składniki:

Kapelusze podgrzybów marynowane

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapelusze podgrzybów marynowane
Podgrzybkom ucinamy trzonki. Kapelusze czyścimy. Wrzucamy do wrzącej i osolonej wody. Gotujemy kilka minut. Ugotowane kapelusze powinny być sprężyste "nie rozlazłe". Wkładamy je do słoików. Cebulę kroimy w talarki. Składniki zalewy łączymy, wrzucamy cebulkę i zagotowujemy. Zalewamy grzyby w słoikach. Słoiki zagotować.