iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

Składniki:

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło
Kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w paseczki dość długie. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i przyprawą uniwersalną. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle -dodajemy do kapusty. Gdy woda troszkę odparuje , ale kapusta ma być nakryta wodą dodajemy przecier pomidorowy i słodką paprykę. Mieszamy dusimy jeszcze chwilę. Odlewamy troszkę wody i mieszamy nią z śmietaną i mąką , wlewamy z powrotem do kapusty , zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem do smaku.