paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

kapuściana z dodatkiem kiełków pszenicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

surówka idealna jako dodatek do wedlin i zimnych mies

kapuściana z dodatkiem kiełków pszenicy

Składniki:

kapuściana z dodatkiem kiełków pszenicy

 

Sposób przygotowania:

kapuściana z dodatkiem kiełków pszenicy
Jajka gotujemy na twardo jak zazwyczaj. Kapustę siekamy grubo, miętosimy w dłoniach układamy na dużym talerzu. Marchewki umyte ścieramy na tarce o grubych oczkach, układamy na kapuście. Na wierzch posypujemy kiełkami. Jajka obieramy siekamy drobno łączymy z z odrobiną każdego z ziół. Do masy jajecznej bardzo powoli olej ciagle mieszając, kolejno sok z wyciśniętej cytryny. Sos dokładnie mieszamy, następnie polewamy nim składniki znajdujące się na talerz.

Tagi:

jajko jajka