Sposób przygotowania:
Kapuściany garnek
Filet oczyścić, opłukać i pociąć na kawałki. Obsypać przyprawami, posolić , wymieszać i odstawić na ok. 1h. Kiełbasę pokroić także na małe kawałki. Cebulę pokrojoną w półplasterki poddusić na oleju. Wsypać kiełbasę i kurczaka. Wymieszać i dusić pod przykryciem. Po ok. 10-15 min wrzucić pomidory pokrojone w łódeczki, przykryć. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do garnka. Kapustę zszatkować, dodać do całości wraz z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Obsypać pietruszką. Dokładnie mieszać co jakiś czas. Gdy kapusta zacznie 'opadać' zalać wszystko wodą i zagotować. Dodać zioła. Gotować aż wszystko będzie miękkie. Na końcu całość zagęścić mąką zmieszaną z odrobiną wody. Pogotować jeszcze chwilę.