motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa kapuściana z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka zupa kapuściana z cukinią

Zupa kapuściana z cukinią

Składniki:

Zupa kapuściana z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z cukinią
Oczyszczoną cukinię z miąższu ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane jarzyny też ścieramy. Kapustę siekamy. Umytą natkę pietruszki i koperek siekamy. Do garnka dajemy wodę, liście laurowe, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotować dodajemy posiekaną kapustę, starte jarzyny oraz cukinię i natkę pietruszki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koper i doprawiamy do smaku solą i przyprawą do zup.