motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa kapuściana z nutką papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupa kapuściana z ziemniakami

Zupa kapuściana z nutką papryki

Składniki:

Zupa kapuściana z nutką papryki

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z nutką papryki
Kapustę siekamy. Obrane ziemniaki kroimy na grubszą kostkę. Obrane i umyte jarzyny kroimy w słupeczki. Boczek w małą kostkę. Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Jak bulion będzie się gotował dodajemy pokrojone jarzyny, boczek, kapustę oraz ziemniaki. Wszystko gotujemy do miękkości pod przykryciem na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy paprykę w proszku oraz doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

Tagi:

papryka