Sposób przygotowania:
kapuśniaczek
kapustę delikatnie wypłukac, odsaczyć. obrac ziemniaki, pokroić w kostke. utrzeć marchew. kiełbase i cebule pokroić w kostke i obsmażyć na patelni.
Ugotować kapuste do miekkości. około 1h, dodać ostkę rosołową i ziarenka smaku. Wrzucic ziemniaki i marchewke. Jak bedzie wszystko miekkie dodać usmażoną kielbase i cebulke. na koniec zaprawiamy mąką wymieszaną z wodą i gotujemy 3 minuty. dodajemy majeranek mieszamy i ściągamy z ognia.
Ugotować kapuste do miekkości. około 1h, dodać ostkę rosołową i ziarenka smaku. Wrzucic ziemniaki i marchewke. Jak bedzie wszystko miekkie dodać usmażoną kielbase i cebulke. na koniec zaprawiamy mąką wymieszaną z wodą i gotujemy 3 minuty. dodajemy majeranek mieszamy i ściągamy z ognia.