kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

kwaśna, bardzo dobra kapuściana zupka...

kapuśniaczek

Składniki:

kapuśniaczek

 

  • duą garść kapusty kiszonej
  • 5 średnich ziemniaków
  • pół laski dowolnej kiełbasy
  • marchewka
  • cebula kostka rosołowa, ziarenka smaku, pieprz,
  • majeranek
  • 4 łyżki maki pszennej

Sposób przygotowania:

kapuśniaczek
kapustę delikatnie wypłukac, odsaczyć. obrac ziemniaki, pokroić w kostke. utrzeć marchew. kiełbase i cebule pokroić w kostke i obsmażyć na patelni.
Ugotować kapuste do miekkości. około 1h, dodać ostkę rosołową i ziarenka smaku. Wrzucic ziemniaki i marchewke. Jak bedzie wszystko miekkie dodać usmażoną kielbase i cebulke. na koniec zaprawiamy mąką wymieszaną z wodą i gotujemy 3 minuty. dodajemy majeranek mieszamy i ściągamy z ognia.

Tagi:

kielbasa mak