aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny kapuśniaczek taki prosty a rewelacja!

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Kość i kapustę kiszoną myjemy, dajemy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy. Marchewkę i pietruszkę myjemy dokładnie, obieramy i ścieramy na dużej tarce. Dodajemy do gotującej się kiszonej kapusty. Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Gotujemy w innym garnku. Jak kapusta będzie miękka to dopiero dodajemy ziemniaki, ziele i listek laurowy. Gotujemy do trzech minut i gasimy.Podajemy z pieczywem.