elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kapuśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywna zupa na jesienne chłody

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 2 litry wody
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań i zup
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 20 dag kiełbasy toruńskiej
  • 2 duże ziemniaki
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Kapustę zalać wodą, zagotować, następnie dodać przyprawę do dań i zup. Kapustę gotować do miękkości.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ugotować.
Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej podsmażoną kiełbasę i boczek oraz ugotowane ziemniaki. Całość zagotować.