Sposób przygotowania:
Kapuśniak 'Bettina'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, zalać wrzącym wywarem, gotować.
Soczewicę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na dwie godziny; potem ugotować.
Następnie połączyć z kapustą pod koniec gotowania oraz z makaronem, ugotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać na cząstki, wymieszać z zupą i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Soczewicę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na dwie godziny; potem ugotować.
Następnie połączyć z kapustą pod koniec gotowania oraz z makaronem, ugotować do miękkości. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać na cząstki, wymieszać z zupą i śmietaną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.