Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Colette'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa z kapusty młodej na wywarze z warzyw z dodatkiem podsmażonym mięsem z kury, jogurtu, pomidorów...

Kapuśniak 'Colette'

Składniki:

Kapuśniak 'Colette'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Colette'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, zlać wrzącym wywarem, ugotować.

Mięso umyć, pokrajać w paseczki, posypać przyprawami, usmażyć.

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, mięsem oraz jogurtem wymieszanym z mąką, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

Tagi:

beza bezy