aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Kapuśniak na białej kiełbasce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo zdrowa zupka dla całej rodzinki.

Kapuśniak na białej kiełbasce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak na białej kiełbasce

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na białej kiełbasce
Do garnka wstawiamy dwie białe kiełbaski i zalewamy wodą i wstawiamy na duży płonień. W międzyczasie obieramy ziemniaki i marchewkę i kroimy w kostkę. szatkujemy również kiszoną kapustę. Do gotującej wody w garnku dodajemy warzywa. Czekamy aż się zagotują na miękko warzywa i dodajemy posiekaną wcześniej kapustkę kiszoną.dodajemy liście laurowe, pieprz ziarnisty, oregano, majeranek oraz sól do smaku. wszystko razem dokładnie mieszamy i ustawiamy już mniejszy płomień na gazie. Zupkę zabielamy mlekiem i mieszamy. Dla niektórych co lubią bardziej kwaskowatego kapuśniaczka można dodać kwasek cytrynowy. My ze względu na synka, który ma 9 miesięcy skończone zrobiliśmy łagodniejszy w smaku. SMACZNEGO !!
Kapuśniak na białej kiełbasce
Ziemniaczki oraz marchewkę kroimy drobno w kostkę.
Kapuśniak na białej kiełbasce
Do dużego garnka wstawiamy dwie białe kiełbaski i zalewamy wodą i wstawiamy na duży płomień.
Kapuśniak na białej kiełbasce
Kiszoną kapustk e opłulkujemy, osuszamy i szatkujemy na drobne kawałki.
Kapuśniak na białej kiełbasce
Zupkę zabielamy mlekiem i dodajemy przyprawy do smaku.