Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kapuśniak na golonce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

dobra zupa na chłodne dni

Kapuśniak na golonce

Składniki:

Kapuśniak na golonce

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na golonce
Golonki umyć, dodac obrane i pokrojone warzywa, czosnek, listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować do miękkości. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach włożyć odciśnietą i drobno pokrojoną kapustę.gotować dalsze 15 min. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na złoto. Dodać do zupy.doprawić wg. uznania.

Tagi:

beza bezy