szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbaską.

Kapuśniaczek z kiszonej kapusty. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.
Do garnka wkładamy kosć, kostkę rosołową, liść laurowy i ziela angielskie, zalewamy wodą i gotujemy. Kapuste kiszona płuczemy i kroimy. Marchewke i ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Marchewke wrzucamy do garnka. Gdy woda w garnku sie gotuje dodajemy kapuste. Po ok 15 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majeranek. Kiełbase kroimy na kilkucentymetrowe kawałki, dorzucamy do zupy i gotujemy całość jeszcze kilka minut.
Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.
Potrzebujemy kapuste kiszona, marchewki, ziemniaki.
Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.
Wypłukana kapuste kiszona kroimy na drobno.
Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.
Warzywa obieramy i kroimy na male kawałki.
Kapuśniaczek z kiszonej kapusty.
Całość gotujemy do miękkości warzyw i kapusty