katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapuśniak na żeberkach 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobra zupa kapuściana ...

Kapuśniak na żeberkach 2

Składniki:

Kapuśniak na żeberkach 2

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na żeberkach 2
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą, stawiamy do gotowania. Żeberka myjemy, kroimy kawałki. Osuszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, obsmażamy żeberka. Żeberka zalewamy wodą, stawiamydo gotowania. Ziemniaki i marchew obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchew można dodać w całości. Dodajemy do żeberek po ok. 15 minutach gotowania. Dodajemy liść laurowy i dalej gotujemy. Dodajemy ugotowaną kapustę. Na pozostałym od obsmażenia żeberek tłuszczu szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku i chwilę razem gotujemy.