Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Kapuśniak Orłow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kapuśniak z kapusty kiszonej na wywarze warzywnym z dodatkiem pieczarek, cebuli buraczków oraz śmietany..

Kapuśniak Orłow

Składniki:

Kapuśniak Orłow

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Orłow
Kapustę pokroić, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć. Buraczki umyć, obrać, opłukać, upiec lub ugotować, przestudzić, pokrajać w półplasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, pieczarkami, śmietaną i buraczkami, chwilę pogotować, doprawić do smaku.