Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kapuśniak Robinson

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa z białej kapusty na wywarze z mięsa z dodatkiem suszonych moreli, tartego chrzanu. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Kapuśniak Robinson

Składniki:

Kapuśniak Robinson

 

  • 1,5 L wywaru z mięsa
  • 70 dag kapusty białej
  • 10 moreli suszonych
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki maki
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • 2/3 szklanki keczupu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Robinson
Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem ugotować. Morele umyć, namoczyć, ugotować i przetrzeć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z kapustą, z przecierem z moreli, chrzanem i keczupem, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

mięso mak