Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Kapuśniak z drobiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapuśniak z drobiem to doskonała zupa dla osób które lubią kwaśne zupy :) Jest smaczna i zdrowa !

Kapuśniak z drobiem

Składniki:

Kapuśniak z drobiem

 

  • 1 sztuka porcja rosołowa,
  • 0,5 kg kapusta kiszona,
  • 3 sztuki marchew,
  • 5 sztuk ziele angielskie,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku pieprz ziołowy Prymat,
  • 5 sztuk liść laurowy Prymat,
  • do smaku kucharek,
  • 1 sztuka por (biała część),
  • 4 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • 1 sztuka cebula

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z drobiem
Do garnka wkładamy opłukaną porcję rosołową z dodatkiem : cebuli , marchwi , przypraw. Gotujemy wywar.
Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do wywaru ciągle gotującego się.
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do naszego wywaru.
I gotujemy do miękkości pora , marchwi, cebuli.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.
Możemy pod koniec podsypać natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego!