Sposób przygotowania:
Kapuśniak z drobiem
Do garnka wkładamy opłukaną porcję rosołową z dodatkiem : cebuli , marchwi , przypraw. Gotujemy wywar.
Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do wywaru ciągle gotującego się.
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do naszego wywaru.
I gotujemy do miękkości pora , marchwi, cebuli.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.
Możemy pod koniec podsypać natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego!
Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do wywaru ciągle gotującego się.
Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do naszego wywaru.
I gotujemy do miękkości pora , marchwi, cebuli.
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.
Możemy pod koniec podsypać natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego!