Sposób przygotowania:
Kapuśniak 'Vitale'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając głąb, zalać wrzącym wywarem, gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości.
Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odcisnąć, zemleć.
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z kapustą i szpinakiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, kłaść łyżką na wrzącą zupę, gotować 1-2 minuty; zaraz podawać.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości.
Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odcisnąć, zemleć.
Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z kapustą i szpinakiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, kłaść łyżką na wrzącą zupę, gotować 1-2 minuty; zaraz podawać.