Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Kapuśniak 'Vitale'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z kapusty młodej na wywarze z warzyw z dodatkiem ziemniaków, szpinaku, orzechów włoskich, mleka kokosowego....

Kapuśniak 'Vitale'

Składniki:

Kapuśniak 'Vitale'

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak 'Vitale'
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usuwając głąb, zalać wrzącym wywarem, gotować.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania i ugotować do miękkości.

Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, odcisnąć, zemleć.

Orzechy sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z kapustą i szpinakiem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, kłaść łyżką na wrzącą zupę, gotować 1-2 minuty; zaraz podawać.

Tagi:

szpinak