Sposób przygotowania:
Kapuśniak wg choineczka04
Zagotowujemy w dużym garnku wodę. Dodajemy do niej na początku pieprz w granulce, łyżkę soli, liść laurowy, porcję rosołową i zakrywamy pokrywką. W tym czasie obieramy cebulę i myjemy ją, siekamy na małe kawałki i podduszamy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Siekamy kapustę na drobne paski i myjemy dokładnie. Obieramy ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na kawałeczki. Pietruszkę i marchewkę obieramy i dokładnie myjemy, kroimy na słupki. Por myjemy i kroimy w plasterki. Do gotującej się wody dodajemy warzywa i kostki rosołowe.Doprowadzamy do gotowania na małym ogniu i czekamy, aż warzywa zmiękna co będzie znaczylo, że są już ugotowane. Gdy się gotuje wyłączamy ją i czekamy jeszcze chwilę by dodać koncentrat i cebulę. Zupę doprawiamy pieprzem solą i magi. Gotowe
Babciagramolka
Potem piszesz że do gotującej sie wody wrzucasz warzywa ( rozumiem , że kapustę też razem ). Jak się gotuje - czyli po doprowadzeniu do wrzenia wyłączasz i dodajesz koncentrat i cebulę . I co to już gotowa zupa ? Zagotowana porcja rosołowa z zagotowanymi warzywami ? Przecież to jest surowe .
Porcje rosołowe chyba ileś tam czasu się gotyuja zanim do nich dodasz warzywa - nic o tym nie ma .Tak samo warzywa też muszą się ileś czasu gotować . Wg mnie nie da sie ugotować kapuśniaku wg tego przepisu.
Babciagramolka
choineczka04
msewka
choineczka04