choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Kapuśniak wg choineczka04

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak wg choineczka04

Składniki:

Kapuśniak wg choineczka04

 

  • mała główka młodej kapusty
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 3 większe ziemniaki
  • por
  • pietruszka
  • marchewka
  • porcja rosołowa
  • 2 kostki rosołowe warzywne
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • magi

Sposób przygotowania:

Kapuśniak wg choineczka04
Zagotowujemy w dużym garnku wodę. Dodajemy do niej na początku pieprz w granulce, łyżkę soli, liść laurowy, porcję rosołową i zakrywamy pokrywką. W tym czasie obieramy cebulę i myjemy ją, siekamy na małe kawałki i podduszamy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Siekamy kapustę na drobne paski i myjemy dokładnie. Obieramy ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na kawałeczki. Pietruszkę i marchewkę obieramy i dokładnie myjemy, kroimy na słupki. Por myjemy i kroimy w plasterki. Do gotującej się wody dodajemy warzywa i kostki rosołowe.Doprowadzamy do gotowania na małym ogniu i czekamy, aż warzywa zmiękna co będzie znaczylo, że są już ugotowane. Gdy się gotuje wyłączamy ją i czekamy jeszcze chwilę by dodać koncentrat i cebulę. Zupę doprawiamy pieprzem solą i magi. Gotowe