Sposób przygotowania:
Kapuśniak z kapusty pekińskiej
Warzywa kroję w kostkę, kapustę drobno szatkuje.
Do dużego garnka, wlewam trochę oleju i podsmażam najpierw paprykę, a później dorzucamy resztę warzyw. Zalewam 8 szklankami wody i wrzucamy kostki rosołowe, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, i resztę przypraw.
Zagotowuje i na końcu dodaje koncentrat i sok z cytryny, mieszam.
Gotuje jeszcze 15 min. po czym podaję.
Do dużego garnka, wlewam trochę oleju i podsmażam najpierw paprykę, a później dorzucamy resztę warzyw. Zalewam 8 szklankami wody i wrzucamy kostki rosołowe, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, i resztę przypraw.
Zagotowuje i na końcu dodaje koncentrat i sok z cytryny, mieszam.
Gotuje jeszcze 15 min. po czym podaję.