Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Kapuśniak z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywana zupka z kapusty kiszonej, z dodatkiem kaszy jęczmiennej oraz kiełbasy, ugotowana na wywarze mięsnym.

Kapuśniak z kaszą

Składniki:

Kapuśniak z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kaszą
Ziemniaki, pietruszkę oraz marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa oraz kaszę do wywaru mięsnego i gotujemy 20 minut.

W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną przez około godzinę (aż będzie miękka). Następnie dodajemy ją do garnka z zupą.

Dodajemy również pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz przyprawy i gotujemy jeszcze przez około kwadrans.