Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupka ta jest zdrowa i pożywna , jest dla zwolenników kiszonej kapusty , bo jest ona kwaskowata , zwana kwaśnicą.

Kapuśniak z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

 

  • 1 korpus z kurczaka
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 kg ziemniaków
  • szczypta soli,pieprzu,majeranku
  • 1 łyżeczka magi do smaku

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiszonej kapusty
Do garnka wkładamy korpus z kurczaka,zalewany wodą i gotujemy.Po zagotowaniu dodajemy pęczek włoszczyzny , gotujemy.W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaczki i wkładamy do zupki, dalej gotując.Gdy ziemniaczki zaczną być miękawe wkładamy kapustę kiszona.Gotujemy , doprawiamy pieprzem,majerankiem,magi.
Kapuśniak z kiszonej kapusty
do garnka wkładamy korpus z kurczaka i gotujemy.
Kapuśniak z kiszonej kapusty
po ugotowaniu wkładamy pęczek włoszczyzny.
Kapuśniak z kiszonej kapusty
kroimy kapustę kiszoną na małe kawałki .
Kapuśniak z kiszonej kapusty
pod koniec gotowania zupy dodajemy majeranek.