agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapuśniak z mielonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie dla twojej rodziny.

kapuśniak z mielonką

Składniki:

kapuśniak z mielonką

 

  • 1 główka włoskiej kapusty
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 puszka mielonki
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1 serek topiony
  • 1 szklanka mleka
  • sól, koperek

Sposób przygotowania:

kapuśniak z mielonką
Kapustę umyć i poszatkować. Ułożyć w rondlu. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wody. Zalać nim kapustę i gotować 20 minut. Mielone pokroić w kostkę. Dołożyć do kapusty. Podusić 10 minut. Z mąki i masła sporządzić zasmażkę, rozprowadzając mlekiem, zdjąć z ognia, domieszać serek topiony. Gotowym sosem zalać kapustę. Podawać z pieczywem.