Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuśniak z papryką i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kapuśniak ze świeżą papryką i majerankiem to świetna zupka rozgrzewająca idealna na jesień. Polecam :)

Kapuśniak z papryką i majerankiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak z papryką i majerankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z papryką i majerankiem
Ziemniaki myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na półmiękko, odcedzamy. Marchew obieramy i ścieramy na małych oczkach. Kapustę szatkujemy dość drobno. Do garnka wlewamy bulion, wkładamy kapustę, dodajemy marchewkę oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy całość 35 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i pieprz do smaku wraz z majerankiem. Całość mieszamy i zagotowujemy.
Kapuśniak z papryką i majerankiem
Etap 1 do bulionu wkładamy kapustę i marchew
Kapuśniak z papryką i majerankiem
Etap 2 dodajemy liść laurowy i ziele angielskie gotujemy
Kapuśniak z papryką i majerankiem
Etap 3 dodajemy paprykę świeżą pokrojoną w mniejsze części
Kapuśniak z papryką i majerankiem
Etap 4 dodajemy koncentrat i przyprawy - gotujemy

Tagi:

papryka