krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Kapuśniak z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Kapuśniak z pomidorami

Składniki:

Kapuśniak z pomidorami

 

  • 2 kostki Bulionu na Żeberkach
  • 1/2 główki kapusty białej (500 g)
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z pomidorami
Bulion rozpuścić w 1,5 l wody.
Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju.
Do Bulionu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut.
Masło stopić i zasmażyć z mąką, połączyć z zupą. Doprawić solą. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.

Tagi:

pomidory