Sposób przygotowania:
Kapuśniak z pomidorami
Bulion rozpuścić w 1,5 l wody.
Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju.
Do Bulionu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut.
Masło stopić i zasmażyć z mąką, połączyć z zupą. Doprawić solą. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.
Kapustę poszatkować i oprószyć solą. Warzywa oczyścić. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Warzywa podsmażyć na oleju.
Do Bulionu dodać kapustę i podsmażone warzywa. Gotować 20 minut.
Masło stopić i zasmażyć z mąką, połączyć z zupą. Doprawić solą. Dodać koncentrat pomidorowy, zagotować.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.