Kapuśniak z rybą (Białoruś)

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Filet z ryby zalać gorącym wywarem rybnym i ugotować. Następnie rybę wyjąć a do

Kapuśniak z rybą (Białoruś)

Składniki:

Kapuśniak z rybą (Białoruś)

 

  • 700 g kwaszonej kapusty
  • 500 g ryby
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki masła
  • listek laurowy
  • zielenina
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z rybą (Białoruś)
Filet z ryby zalać gorącym wywarem rybnym i ugotować. Następnie rybę wyjąć a do gotującego się wywaru włożyć duszoną kapustę, cebulę i pietruszkę. Gotowac przez 20-30 minut. Na 5 minut przed końcem gotowaniadodać listek laurowy oraz przesmażoną i rozprowadzoną wodą mąkę (zasmażkę). Do gotowego kapuśniaku włożyć kawałki gotowanej ryby i całość posypać posiekaną zieleniną.

Tagi:

ryba ryby