Sposób przygotowania:
kapuśniak ze słodkiej kapusty i kurczaka
Wlać do garnka wodę i ją posolić, dodać liść laurowy i 3 ziarna pieprzu. Włożyć kurczaka do wody. Kapustę pokroić na paseczki, posolić ją lekko i popieprzyć. Marchewkę obrać i umyć, posiekać na plasterki. ( ja dodaje jeszcze ogórka posiekanego w plasterki ale nie każdy to lubi)To samo zrobić pietruszkami tyle że ją pociąć w słupki. Boczek pociąć na mniejsze kawałki i dodać do gotującej się wody. Wrzucić kostki rosołowe. Dodać kapustę. Po jakichś 2 minutach dodać marchew, pietruszkę i ogórka. Obrać ziemniaki i umyj, pokrój w kostkę i dodaj do garnka kiedy warzywa są na wpół miękkie. Cebulę obrać i umyć, posiekać dość drobno i dusić ją lekko posoloną na rozgrzanym oleju. Gotujemy zupę na małym ogniu dopóki nie zmiękną warzywa. Po ugotowaniu poczekaj chwilę i dodaj koncentrat pomidorowy i sok, wymieszaj dokładnie i dopraw do smaku pieprzem i maggi jeśli trzeba, dodaj natkę pietruszki.