kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Kapusta biała - włoska gotowana w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna kapusta gotowana w mleku

Kapusta biała - włoska gotowana w mleku

Składniki:

Kapusta biała - włoska gotowana w mleku

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała - włoska gotowana w mleku
kapuste podzielić na ćwiartki ( głąb wykroić ) , zalać 2 szkl. wrzątku osolić wsypać szczypte cukru i gotować pod przykryciem przez 10 min. dolać mleko odkryć i gotować na silnym ogniu aż płyn troche wyparuje i kapusta bedzie miekka . bułke zrumienićna suchej patelni dodać tłuszcz i gdy sie rozpuści polać odcedzoną kapuste . na półmisku posypać ją natką . podawać do gotowanych mięs .

smacznego !

Tagi:

tarta kapusta