Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z boczniakami i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta z boczniakami i koperkiem to bardzo łatwy do przygotowania, smaczny dodatek do dania z mięsem.

Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta biała z boczniakami i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Umyty koperek drobno posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, połączyć z marchewką, zalać wodą, dodać odrobinę soli i poddusić, wsypać koperek, wymieszać. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki. Połączyć z kapustą, doprawić do smaku, podgrzać. 
Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Kapustę z marchewką zalać odrobiną wody i poddusić
Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Połączyć z posiekanym koperkiem wymieszać
Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i grzyby
Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Dodać do miękiej kapusty doprawić do smaku podgrzać