Sposób przygotowania:
Kapusta młoda z marchewką i jabłkiem
Koperek umyć i drobno posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować, wsypać do garnka, dodać marchewkę, wlać 2/3 szkl wody, gotować do miękkości.
Z mąki i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić.
Do zasmażki wlać odrobinę zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą. Wsypać koperek, zagotować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce.
Dodać do kapusty, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Z mąki i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić.
Do zasmażki wlać odrobinę zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą. Wsypać koperek, zagotować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce.
Dodać do kapusty, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
weronikaS