Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny i łatwy do zrobienia dodatek do obiadu.

Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą

 

  • 30 dag kapusty białej
  • 1/2 cebuli
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, oprószyć solą, wymieszać i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Ogórki i cebulę drobno posiekać. Jabłko bez nasion i rzodkiewki zetrzeć na grubej, jarzynowej tarce. Jabłko skropić sokiem z cytryny. Do kapusty dodać przygotowane składniki, kukurydzę, majonez, doprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.
Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą
Startą na grubej tarce kapustę wymieszać z solą
Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do surówki
Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą
Połączyć z majonezem i doprawić do smaku