agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Kapusta brukselka w bułce tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek do potrwa, który praktycznie pasuje do każdego dania obiadowego.Można dodać również ząbek czosnku.

Kapusta brukselka w bułce tartej

Składniki:

Kapusta brukselka w bułce tartej

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta brukselka w bułce tartej
Kapustę brukselkę oczyścić i umyć. wrzucić do gotującej się wody z solą i cukrem i gotować ok. 20 minut.Zasmażka: Bułkę tartą rozgrzać na pustej patelni. Dodać masło. Jak już się roztopi wymieszać z bułką tworząc zasmażkę. Kapustę odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać dokładnie z zasmażką. Kapustę można zostawić pod przykryciem na patelni a w tym czasie stworzymy dalczą część obiadu.