kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kapusta brukselka w szarym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Brukselkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie ze szczyptę cukru. Mąkę lekko zrumienić,

Kapusta brukselka w szarym sosie

Składniki:

Kapusta brukselka w szarym sosie

 

Sposób przygotowania:

Kapusta brukselka w szarym sosie
Brukselkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie ze szczyptę cukru. Mąkę lekko zrumienić, gdy przestygnie, zmieszać z częścią masła, następnie rozprowadzić wywarem z brukselki, dodać poszatkowane migdały i trochę cukru. Wcisnąć sok z cytryny, dodać resztę masła; przygotowanym sosem zalać brukselkę. Podawać z grzankami lub ziemniakami.