gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kapusta czarwona na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną czerwoną kapustę na ciepło podaję jako dodatek do obiadu.

Kapusta czarwona na ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta czarwona na ciepło

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1łyżka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki octu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Kapusta czarwona na ciepło
Czerwoną kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Do garnka wlewamy 2-3 łyżki oliwy i wkładamy odcedzoną kapustę. Na koniec dodajemy sok z cytryny, ocet i cukier. Całość przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy podgrzewając na wolnym ogniu. Tak przygotowaną czerwoną kapustę na ciepło podaję jako dodatek do obiadu.
Kapusta czarwona na ciepło
Czerwoną kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.

Tagi:

kapusta