Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona z boczkiem i cebulką
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i szatkujemy na drobno. Wkładamy do cedzaka i przelewamy wrzątkiem, odsączamy. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Boczek kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i pokrojony boczek przez kilka minut, wkładamy do garnka z kapustą, gotujemy przez około 30 minut. Do kapusty dodajemy sok z cytryny i przyprawy, posypujemy mąką. Mieszamy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn odparuje.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę i pokrojony boczek przez kilka minut, wkładamy do garnka z kapustą, gotujemy przez około 30 minut. Do kapusty dodajemy sok z cytryny i przyprawy, posypujemy mąką. Mieszamy i gotujemy przez kilka minut, aż płyn odparuje.