Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta czerwona z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta czerwona z koperkiem z dodatkiem zasmażki z mąki i masła to bardzo smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta czerwona z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta czerwona z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z koperkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soku z cytryny i gotować do miękkości. Mąkę uprażyć na suchej patelni, wymieszać z masłem. Do miękkiej kapusty dodać posiekany koperek, zasmażkę i przyprawę jarzynka. Gotować przez kilka minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta czerwona z koperkiem
Poszatkowaną kapustę zalać wodą dodać sok z cytryny
Kapusta czerwona z koperkiem
Mąkę uprażyć na suchej patelni dodać masło
Kapusta czerwona z koperkiem
Umyty i osuszony koperek drobno posiekać
Kapusta czerwona z koperkiem
Do kapusty wsypać koperek i dodać zasmażkę