Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zasmażana kapusta czerwona na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapusta ta najlepiej pasuje do śląskich klusek.

Zasmażana kapusta czerwona na ciepło

Składniki:

Zasmażana kapusta czerwona na ciepło

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta czerwona na ciepło
Kapustę drobno poszatkowałem, a dłuższe kawałki kapusty pokroiłem jeszcze na mniejsze kawałki. W dużym garnku nastawiłem wodę z dodatkiem soku z cytryny i solą, gdy się zaczęła gotować wrzuciłem posiekaną kapustę i obgotowałem ją przez ok 5 minut, następnie odcedziłem i przelałem zimną wodą. Cebulę pokroiłem w kostkę, czosnek przecisnąłem i razem usmażyłem na margarynie razem z solą i pieprzem, a następnie dodałem kapustę i częśto mieszając smażyłem ją jeszcze 10 minut (trzeba doprawić). Gorącą kapustę podałem z kluskami śląskimi i mięsem pieczeniowym w sosie

Tagi:

kapusta