bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

kapusta czerwona z porą i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

pyszny dodatek do różnych mięsnych potraw

kapusta czerwona z porą i jabłkami

Składniki:

kapusta czerwona z porą i jabłkami

 

  • 2 kg czerwonej kapusty
  • 10 kwaśnych jabłek
  • 4 duże pory
  • zalewa :
  • 1 l wody
  • 6 łyżek cukru
  • 4 łyżki soli
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • kilka goździków

Sposób przygotowania:

kapusta czerwona z porą i jabłkami
Kapustę poszatkować , por (białe części) pokroić w krążki , jabłka zetrzeć na dużych oczkach . Wszystko wymieszać razem (można zasolić warzywa i wtedy nie solić zalewy) .Nałożyć do słoików , zalać gorącą zalewą . Pasteryzować 20 minut .