agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

kapusta czerwona z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne warzywo czyli kapusta czerwona z rabarbarem.

kapusta czerwona z rabarbarem

Składniki:

kapusta czerwona z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

kapusta czerwona z rabarbarem
Z kapusty zdjąć uszkodzone liście, opłukać, usunąć głąb i grube nerwy, a następnie poszatkować. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, kolejno podsmażyć na tłuszczu w rondlu, wymieszać z kapustą, zalać niewielką ilością wrzątku z dodatkiem soli, zagotować pod przykryciem. Gotować około 30 minut. W tym czasie rabarbarem opłukać, odciąć końce, obrać z włókien i drobno pokroić. Pozostały tłuszcz rozgrzać i dodać mąkę podsmażyć lecz nie rumienić, dołożyć do kapusty razem z rabarbarem, chwilę podgotować, a na koniec doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta