Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do tak przygotowanej kapusty można dodać zasmażkę.

Kapusta do obiadu

Składniki:

Kapusta do obiadu

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 20-30 dag kiełbasy cienkiej
  • 1 listek laurowy
  • 5-6 szt angielskiego ziela
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta do obiadu
Kapustę włożyć do rondla, zalać wodą, wypłukać, odcedzić. Dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę, liść laurowy, wlać odrobinę wody, wsypać angielskie ziele, kminek i gotować około 20 minut. Na smalcu podsmażyć pokrojoną w pół plasterki kiełbasę, zeszklić posiekaną cebulę, dodać do kapusty i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku pieprzem, ewentualnie solą.