Sposób przygotowania:
Kapusta duszona z papryką
Kapustę siekamy, zalewamy 1 szkl. wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kminek, dusimy 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy olej, zrumieniamy wędlinę/kiełbasę, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy paprykę, obsmażamy chwilę, posypujemy mąką, mieszamy dokładnie i zalewamy 0,5 szkl. wody, zagotowujemy, przekładamy do podduszonej kapusty. Dodajemy koncentrat, lubczyk, pieprz i dusimy ok. 15 min. Dobrze jeśli potrawa może odpocząć 10-15 min przed podaniem. A podajemy z pieczywem albo ziemniakami, posypaną zieloną pietruszką.
Babciagramolka
kinga
iwi69
Pyza
kinga
To ja chyba kupuję niezbyt dobrą odmianę,ale niestety do innej nie mam dostępu,gdyż gotuje sie i gotuje,czasami dobrej 1,5 godziny gotowałam na bigos,ale co tam podduszę trochę dłuzej,ale zrobie bo przepis mi podszedł:))