Sposób przygotowania:
Kapusta duszona z rzodkiewkąEtap 1
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody. Do kapusty dodać trochę przyprawy uniwersalnej, zagotować ją. Gotować kilka minut, aż kapusta lekko zmięknie.
Etap 2
Rzodkiewki oczyścić, pokroić na połówki, dodać do kapusty. Dodać też do niej zioła, kminek, trochę pieprzu, czosnek granulowany i masło roślinne. Wymieszać, gotować dalej, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Etap 3
Kapustę z rzodkiewkami oprószyć mąką, wymieszać.
Etap 4
Dodać ketchup i wymieszać. Na koniec dodać cukier i ocet, wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować.
Etap 5
W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną przyprawy uniwersalnej. Podawać np. jako dodatek do obiadu.