Sposób przygotowania:
Młoda kapusta ze szparagami i kiełkamiEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Etap 2
Kapustę poszatkować, dodać do cebuli. Podsmażać razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając.
Etap 3
Szparagom odłamać twarde końcówki. Szparagi obrać, pokroić na małe kawałki, dodać do kapusty. Dodać też do niej kiełki, masło roślinne, płatki papryki, cukier, trochę soli i pieprzu, wlać 1/3 szklanki wody. Wszystko dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości.
Etap 4
Jak wszystkie składniki zmiękną, zdjąć przykrywkę. Do kapusty z dodatkami dodać sok z cytryny, tarty chrzan i odrobinę przyprawy uniwersalnej. Gotować dalej, aż prawie cały płyn odparuje. Podawać jako dodatek do obiadu.