szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

kapusta duszona ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kapusta duszona w śmietanie jest doskonałym dodatkiem do drugiego dania

kapusta duszona ze śmietaną

Składniki:

kapusta duszona ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

kapusta duszona ze śmietaną
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, usunąć gorzki głąb, drobno poszatkować, posypać solą, odstawić na 15 minut. Na patelni rozgrzać masło, dodać poszatkowaną kapustę chwilę smażyć na maśle nie przerywając mieszania. Dodać trochę wody i łyżke musztardy oraz kminek, doprawić do smaku sola i pieprzem i dusić na niewielkim ogniu ok 15minut.Z pozostałego masła i mąki przyrządzić zasmażkę, dodać do kapusty. Śmietanę zahartować, dodac do kapusty. Dusić jeszcze przez około 10 minut. Podawac z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i ulubiona porcja miesa.

Tagi:

kapusta