gusia1000

gusia1000

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Kapusta gotowana i zasmażana

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 49

Łatwe danie do przyrządzenia na obiad, czy kolację.

Kapusta gotowana i zasmażana

Składniki:

Kapusta gotowana i zasmażana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta gotowana i zasmażana
Gotujemy swojską kiszoną kapustę do miękkości.
Potem ją dokładnie odcedzamy i gdy jest zbyt kwaśna, to przepłukujemy i znów odcedzamy.
Do tego dajemy : pół kostki margaryny, pokrojoną w kostkę cebulę, paloną mąkę pszenną, sól, pieprz.
Dusimy to aż do roztopienia tłuszczu i przysmażenia cebuli, często mieszając, by nie przywarła kapusta do dna garnka. Smacznego.

Tagi:

kapusta